Leiderschap

Koekjes geven, uitbundig belonen, straffen, negeren, corrigeren, het positieve negeren en het slechte belonen. Duizelt het jou ook een beetje?

Zoveel termen en zoveel adviezen. Het is lastig om door de bomen het bos nog te zien. Naar hoe je het ook went of keert; de ultieme relatie, het beste team en de fijnste samenwerking bestaat te allen tijde uit het geven of ontvangen van leiderschap.

Maar wat verstaan we nou eigenlijk onder leidinggeven? Voor het gemak zocht ik het even op, zo stuitte ik op een zeer passende omschrijving: “Leidinggeven wil zeggen, het beïnvloeden van het gedrag van een medewerker of een groep medewerkers.” Het doel van leidinggeven is dus het beïnvloeden van gedrag, goed of minder goed, gewenst of minder gewenst.

Dat geschreven te hebben brengt mij het naar het volgende. Waarom willen wij het gedrag beïnvloeden? Er ligt een taak en die taak moet volbracht worden, samen met een team. Nu dan even de vertaalslag, naar jou en jouw hond. Jij als eigenaar hij zijn een team. Samen willen jullie genieten van het leven dat jullie delen. De taak die jullie duo hebben is om samen blij te zijn met elkaar, zonder frustratie of onvriendelijkheden mét normen en waarden.

In veel gevallen zit de oorzaak van ongewenste gedragingen in leiderschapsproblemen. Ieder dier heeft zijn eigen psychologie en behoeftes. Zo ook de mens en de hond. Eén van de primaire behoeftes van de hond ligt in het ontvangen van leiderschap. Door leiding te geven voorzie je hem in bijna alle primaire behoeftes. Hij zal zich veilig voelen en daardoor geen noodzaak voelen om bescherming te bieden tegen alles wat er in de mensenwereld voorkomt. Op deze manier kan hij zichzelf zijn en daarmee zijn eigenaar in zijn behoeftes voorzien.

De grootste behoefte van de hond vervul je door leiderschap. De meeste problemen kunnen in balans worden gebracht door deze taak op je te nemen. Samen met je hond breng je de relatie in balans.

Aanmelden Anniek Winters Methode verschillende modules

Leer een leider leiden en de hond zal volgen.

Kies je module *
Bedankt voor je aanmelding. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Na jouw aanmelding nemen wij zo snel mogelijk contact op voor een intake gesprek.