Mijn naam is Diane Rolink en al mijn hele leven heb ik honden om mij heen, maar dan vooral van familie en vrienden. In 2010 besloot ik daarom dat het tijd was voor mijn eigen hond: Sammy.

Sammy en ik gingen samen op cursus, want ik vond dat ik nog niet genoeg wist van honden. De cursus bestond vooral uit trainen op commando’s met veel beloningen in de vorm van snoepjes (waar iedereen eigenlijk gelijk aan denkt bij het woord hondentraining).

Heel onverwacht en tot mijn grote verdriet overleed Sammy in 2020 en kwam Nova in mijn leven. En met Nova kwam de behoefte om dingen anders te doen. Sammy stond regelmatig blaffend naar voorbijgangers bij onze heg en dit gedrag had ik nooit kunnen veranderen (ondanks alle goedbedoelde tips). Toen Nova dan ook ging staan blaffen – hoe jong ze ook was, ben ik gaan zoeken naar een methodiek die mij kon helpen in mijn zoektocht naar verbinding en het beter begrijpen en begeleiden van mijn hond. Zo kwam ik terecht bij Anniek Winters.

Tot mijn grote verbazing snapte mijn hond onmiddellijk wat ik bedoelde toen ik met lichaamstaal aangaf wat ik van haar wilde… Geen blaffende hond meer bij mijn heg, hoe fijn was dat. Ik ben meer tips gaan toepassen en kreeg steeds meer het gevoel dat ik op de juiste weg was. Hier wilde ik graag veel meer van weten.

Vorig jaar ben ik begonnen met mijn opleiding om me deze methodiek geheel eigen te maken. En met het toenemen van mijn kennis, groeide de wens om dit te delen met andere hondenbaasjes. Want wat is er nou mooier dan echt in verbinding zijn met je hond! Geen trucjes met voertjes, maar begrijpen wat jouw hond nodig heeft en communiceren in de taal van jouw hond. Ontspannen wandelen samen, een hond die overal (niet alleen op de trainingsplek) op jou vertrouwt omdat hij voelt dat jij de leider bent. Ik ben dan ook erg trots dat ik vanuit mijn passie nu andere baasjes kan helpen om de beste leider voor hun hond te zijn.

Laat me je helpen bij jouw leiderschap en het maken van de verbinding met jouw hond; ik zie je graag in Zwolle.